Met o.a.: Inspectie: NL'se vogels massaal uit natuur geroofd * Fries is lid van Amerikaanse militie in Michigan * Hebben strengere regels voor drones zin?

Met: Inspectie: NL'se vogels massaal uit natuur geroofd. Tienduizenden Nederlandse vogels worden jaarlijks in de natuur gevangen en illegaal verhandeld, onder meer op ruim 400 vogelmarkten in ons land. Dat kan omdat er vrijwel niet wordt gecontroleerd op herkomst. * Fries is lid van Amerikaanse militie in Michigan. De milities gelden in Amerika als laatste verdediging voor de vrijheid in het land, tegen bijvoorbeeld een kwaadaardige overheid. Dat is grondwettelijk zo geregeld. * Hebben strengere regels voor drones zin? De Tweede Kamer debatteert over strengere regels voor drones. De verkoop van de apparaten stijgt nog altijd explosief, maar ook het aantal (bijna) incidenten neemt toe. * Amsterdamse kermisbaas op bezoek bij de paus. De Amsterdamse kermisbaas Frans Stuy kreeg een wel heel bijzondere uitnodiging. Hij mag op 16 juni op audiëntie bij de paus.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.