ANNE heet het nieuwe theaterstuk over het leven van Anne Frank. Vanmorgen werd de voorstelling gepresenteerd, samen met de lokatie van een nieuw theater, dat verrijst in de Amsterdamse Houthavens. Dat theater wordt speciaal gebouwd voor de voorstelling. 

Schrijversechtpaar Jessica Durlacher en Leon de Winter hebben het levensverhaal van Anne in een nieuw jasje gegoten, in opdracht van het Anne Frank fonds. In de jaren '50 is het verhaal van het dagboek al eerder in theatervorm verwerkt, ook door een schrijversduo. Dat stuk gaf het verhaal rond het achterhuis internationale bekendheid. Het in Basel gevestigde fonds kijkt streng toe bij soortgelijke producties of culturele uitingen die met de merknaam Anne aan de haal gaan.

Toen er drie jaar geleden een Nederlandse musical gemaakt werd -Je Anne- ondervond de producent grote tegenwerking van het fonds.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.