Eén op de 5 Nederlanders is wel eens een stapje verder gegaan met een collega dan alleen een gesprekje bij de koffieautomaat. Dat blijkt uit een onderzoek onder 1000 mensen door Multiscope, in opdracht van een datingsite. 

Twintig procent van de ondervraagden geeft aan weleens meer met een collega te hebben gedaan dan alleen veragderen. Zeven procent zegt zelfs dat de spanning zo hoog opliep dat dit leidde tot seks op de werkvloer.

Niet iedereen is hier van gediend. Een op de tien ondervraagden zegt intieme contacten met collega’s zo ongepast te vinden dat ze een andere baan zouden zoeken als ze zich aangetrokken zouden voelen tot een collega.

Er is wel een klein verschil in hoe singles en mensen met een relatie hierover denken. Van de ondervraagden met een relatie vindt 53 procent dat flirten op het werk niet kan. De vrijgezelle ondervraagden hebben er minder problemen mee. Van hen vindt juist 60 procent dat flirten met een collega moet kunnen.

We blijven dan ook redelijk voorzichtig. "Flirten op de kerstborrel bijvoorbeeld vindt men wel kunnen. De sfeer is wat losser dan normaal en na een glaasje alcohol stap je toch makkelijker op elkaar af. Maar daarna door met een one night stand is toch even iets anders", zegt een woordvoerder van de datingsite tegen het AD.