Twee grote Amerikaanse bedrijven kondigen op dezelfde dag aan dat ze hun naam versimpelen. Afvalgigant Weight Watchers staat voortaan bekend als 'WW' en Dunkin' Donuts wordt simpelweg 'Dunkin''.

Beide bedrijven zijn door de jaren heen meer gaan doen dan waar ze bekend door werden, waar de nieuwe namen beter bij zouden passen.

Weight Watchers

Weight Watchers helpt al jarenlang mensen bij het afvallen, via speciale maaltijden, kookboeken en bijeenkomsten. Nu mag je de naam dus vergeten. Als je meedoet met afvallen, zit je nu 'bij de WW'.

Niet alleen de naam verandert, maar ook de aanpak. Maaltijden met punten blijven (minder punten is goed), maar het bedrijf lanceert nu een app die je bij de les houdt en die je aanmoedigt tot het plegen van mindfulness en lichamelijke oefeningen. De bijeenkomsten blijven ook, waar je groepsgenoten je in de gaten houden, maar worden deels vervangen door online bijeenkomsten.

Oprah Winfrey, die voor tien procent eigenaar is van het bedrijf, maakte aan haar ontbijttafel de nieuwe naam bekend:

Dunkin' Donuts

Ook Dunkin' Donuts verandert dus per direct haar naam. Het 'Donuts'-deel kan in de prullenbak. In een tweet zegt het bedrijf: "Jullie mogen ons nu bij onze voornaam noemen." 

Vanaf januari wordt de nieuwe naam doorgevoerd. Het bedrijf wil zichzelf meer promoten als een plek om je dagelijkse koffie te halen. Donuts blijven overigens gewoon verkrijgbaar. 

Ondanks die garantie is het internet in rep en roer. Blijft dan niets meer hetzelfde?

Sommige mensen vragen zich af waar het eindigt. Gaan meer bedrijven dezelfde kant op?