Het dodental na de aardbeving van gisternacht in centraal Italië is ondertussen opgelopen tot 241 doden. Reddingwerkers zijn non stop bezig om mensen onder het puin vandaan te halen.

Door de beving zijn duizenden mensen dakloos geraakt.

Italië werd om 03.36 uur in de nacht van dinsdag op woensdag opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 6.0 op de schaal van Richter. Het epicentrum van de beving lag in de buurt van de plaats Perugia in het midden van Italië, ongeveer 100 kilometer onder Rome. Na de beving zijn tientallen heftige naschokken geweest. 

Ook donderdagochtend werd Italië door een flinke naschok opgeschrikt. De schok was iet na vijf uur in de nacht en had een kracht van 4.5. De schok was onder andere te voelen in de regio’s Marche en Lazio. 

De Italiaanse premier Matteo Renzi reisde gisteren naar het rampgebied in Midden-Italië. ‘We zullen niemand aan zijn lot overlaten - niet een familie, geen stad of dorp’, beloofde hij voor zijn vertrek naar de plaatsen die in de nacht van dinsdag op woensdag werden getroffen door een zware aardbeving. Volgens Renzi is het nu eerst prioriteit om slachtoffers onder het puin vandaan te halen.

Epicentrum aardbeving Italie