Het zonnetje schijnt buiten en je zou daarom zomaar op het idee kunnen komen om een lekker lange boswandeling te maken. Maar wat je dit weekend ook doet, ga niet het bos is. Daar waarschuwt Staatsbosbeheer voor. Fietsers en wandelaars doen er volgens de organisatie goed aan in het weekend het bos helemaal te vermijden. Dit in verband met de hevige storm van gisteren. 

Het grootste gevaar vormen door die storm loshangende takken die naar beneden kunnen vallen, met mogelijk de dood tot gevolg. Boswachters zijn nog tot begin volgende week druk bezig de wegen en paden weer vrij te maken. 

Toch is het niet alleen maar kommer en kwel. Volgens een woordvoerster van Staatsbosbeheer is de storm 'vanuit ecologisch oogpunt niet per se verkeerd voor een bos'. Dode bomen worden opgeruimd en het omgevallen hout trekt weer veel insecten aan. "Er zijn wel wat dode vogels maar over het algemeen voelen dieren de storm feilloos aan en zoeken op tijd beschutting", zegt ze tegen RTL Nieuws.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.