DigiD is sinds dinsdagavond slachtoffer van een grootschalige Ddos-aanval. Dat meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken. Volgens een woordvoerder komt de aanval uit het buitenland. Door de Ddos-aanval die nog steeds doorgaat, ligt het inlogsysteem voor de overheid grotendeels plat. Gebruikers kunnen af en toe inloggen, maar het grootste deel van de tijd is het systeem onbereikbaar.

Aanval begon dinsdagavond

Eerder woensdagochtend meldde DigiD nog dat het systeem kampte met een storing. Nu blijkt dat een Ddos-aanval oorzaak is van de problemen. Bij een Ddos-aanval worden immens veel verzoeken naar de server gestuurd, waardoor het systeem overbelast raakt. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken hebben de aanvallers geen toegang tot het systeem en zijn de gegevens van gebruikers veilig.

Grootschalige aanvallen vitale systemen

DigiD was nog niet eerder slachtoffer van een Ddos-aanval. Nederland kampt de laatste tijd met veel grootschalige aanvallen op vitale systemen, zoals iDeal en het internetbankieren van verschillende banken. Bekijk hieronder de laatste reportage van EenVandaag over CyberWar.

Cyberwar, aanval op de banken

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.