Wanneer we weer mogen stemmen, bijvoorbeeld voor de aankomende Gemeenteraadsverkiezingen, dan doen we dat gewoon in onze eigen tijd. Maar in Amerika is er een intitiatief gestart om mensen twee uur vrij te geven van hun werk om hun stem uit te kunnen brengen bij de 'Federal Elections'.

De mensen achter Vote.org denken dat ze zo de relatief lage opkomstcijfers omhoog kunnen krikken, schrijft Time Magazine. 

Ze schrijven: "Twee eeuwen geleden was het misschien een heel goed idee om op dinsdagen federale verkiezingen te houden, omdat dat de dag was dat Sabbath vierende boeren naar de stad kwamen, maar dit is niet meer van deze tijd. Er zijn veel mensen die simpelweg niet twee uur vrij kunnen nemen van hun werk, niemand zou moeten hoeven kiezen tussen werk en geld of stemmen. Dat is een oneerlijke keuze."

Meerdere grote bedrijven hebben zich achter de oproep geschaard en beloven hun werknemers (op hun kosten) twee uur vrij te geven zodat ze kunnen gaan stemmen. Ondermeer Pinterest en Dropbox doen mee.