De Deutsche Bank in Nederland wil van 18000 klanten af. Het gaat voornamelijk om mkb-bedrijven en boeren met minder dan een miljoen euro omzet per jaar.In een brief hebben ze te horen gekregen dat ze niet meer bij de bank passen en dat ze op zoek moeten naar andere financiers. 

En dat is niet gemakkelijk in tijden van crisis. Bovendien worden ze opgezadeld met torenhoge boeterentes. Veel zakelijke klanten van de Deutsche Bank komen in acute financieringsproblemen. 

De Tweede Kamer praat vandaag voor de tweede keer over dit probleem en wil dat minister Dijsselbloem van Financien met een oplossing komt.

MKB'ers die in de problemen komen kunnen zich melden via de site www.nmv.nu.

Het meldpunt is bereikbaar via tel. 06-12149964 en meldpuntdb[at]nmv[dot]nu.

Download

update
clock 25-04-2013 16:11

Klanten kwamen gedwongen bij DB terecht

De klanten waar de Deutsche Bank nu vanaf wil, kwamen niet vrijwillig bij deze bank. Het zijn allemaal oud-rekeninghouders van de Hollandsche Bankunie. Toen ABNAMRO in 2009 ging fuseren met Fortis, dreigde deze bankencombinatie te machtig te worden. Ze werden door de Europese commissie gedwongen een onderdeel, de Hollandsche Bankunie,  te verkopen. Deutsche Bank kocht de HBU en werd daarmee in een keer de vierde zakenbank van Nederland. Alle rekeninghouders kwam op deze wijze bij de Deutsche Bank terecht