Mag elektronische detentie -denk aan een enkelband- het laatste deel van een gevangenisstraf vervangen? Het kabinet wil het mogelijk maken dat veroordeelden het laatste deel van hun straf thuis uit kunnen zitten met een enkelband.

In Radio EenVandaag debatteren Sjef van Gennip, voorzitter van de Raad van Bestuur van Reclassering Nederland en Jack Keijzer, bestuurslid van het Burgercomité tegen Onrecht over dit vraagstuk.

In Radio EenVandaag krijgen elke vrijdag twee mensen met verstand van zaken de vloer om in debat te gaan over één stelling. Het EenVandaag Opiniepanel deed een onderzoek onder ruim 20.000 leden. Vinden zij het een goed voorstel van Staatssecretaris Teeven?

Gijs Rademaker van het EenVandaag Opiniepanel licht het onderzoek toe. Twee panelleden debatteren vanmiddag ook mee. 

EenVandaag maakte vorig jaar een reportage over thuisdetentie in België, waar kort gestraften een deel van hun straf thuis mogen uitzitten met een enkelband. Kijk deze hieronder terug.

 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.