Een half jaar geleden was er plotseling de Turkije-deal. Onder Nederlands EU-voorzitterschap stokte de immense migratiestroom die het nieuws toen beheerste.  

Hoe is het nu in Turkije, waar drie miljoen Syriërs achterbleven? Wat gebeurt er nu op de Griekse eilanden? En hoe vergaat het de 60.000 migranten op het Griekse vasteland. Wat zijn de gevolgen van de Turkije-deal op deze plekken en: ís er eigenlijk wel sprake van een deal?

EenVandaag verslaggever Harm van Atteveld doet deze week verslag vanuit Izmir aan de Turkse westkust, het Griekse eiland Chios en Athene. Met elke dag een video op deze site en om 14u een uitgebreid radioverslag in Radio EenVandaag op NPO Radio1.

-Maandag 3 oktober: Harm van Atteveld spreekt met de Syriër Ahmad in de Turkse stad Izmir. Ondanks de Turkije-deal wil hij toch naar Griekenland In de studio een gesprek met Kati Piri, PvdA-Europarlementariër en Turkije-rapporteur voor het Europees parlement.

-Dinsdag 4 oktober: Reportage uit Chios. In de studio een gesprek met Eduard Nazarski, directeur van Amnesty International.

-Woensdag 5 oktober: reportage uit Athene. In de studio een gesprek met Europa-deskundige Mathieu Segers.