De campagne is begonnen en de partijen trekken het land in om stemmen te vergaren. EenVandaag gaat deze week op campagne met een aantal kleine partijen. Vandaag gaan we op pad met 50Plus.

De partij van Henk Krol deed het goed in de peilingen. Volgens Krol is hij degene die voor de ouderen opkomt. Zijn partij richt zich uitsluitend op deze groep en wil de AOW-leeftijd verlagen naar 65 jaar. 

Volgens het CPB kost dit per jaar 12 miljard, maar Krol betwijfelt dit. Afgelopen week presenteerde hij een eigen onderzoek, maar raakte daarbij verstikt in zijn eigen uitleg. De AOW’ers zouden weliswaar eerder kunnen stoppen met werken, maar zouden dit zelf moeten betalen. En bij tv-programma Pauw en Jinek haalde hij de WAO en de AOW door elkaar.

Na het optreden in de talkshow laat 50Plus-voorzitter Jan Nagel weten dat het campagneschema is aangepast zodat Krol wat meer rust krijgt. In de peilingen staat 50Plus op verlies. Zo zakt de ouderenpartij in De Stemming van EenVandaag van 10 naar 5 zetels. Komen deze fouten Henk Krol duur te staan of nemen de kiezers dit vlekje voor lief?

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.