Vanaf 1 september verdwijnen de eerste gloeilampen uit de winkel en vanaf 2012 zal er geen enkele gloeilamp meer te koop zijn in Europa. Het alternatief? De LED-lamp. Ruim 90 procent zuiniger, zonder giftige stoffen en dimbaar. Maar er zijn ook tegenstanders van de LED-lamp. Het licht zou de gezondheid beïnvloeden en zo zuinig zou led-verlichting nou ook weer niet zijn. Wie heeft er gelijk?

Nederlanders lijken nog erg onbekend met de voordelen van led-verlichting. De overgrote meerderheid van de ondervraagden in een onderzoek van Intomart weet niet eens dat de led-lamp zuiniger is dan de gloeilamp.

Het onderzoek onder vijfhonderd mensen is onderdeel van de campagne van de Nationale Postcode Loterij en het Wereld Natuur Fonds (WNF). Met de actie willen ze Nederland vertrouwd maken met de nieuwe generatie duurzame verlichting. Het rapport wordt maandag aangeboden aan milieuminister Jacqueline Cramer, bij de aftrap van de campagne 'Wat LED je?'.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.