De hele week spreekt EenVandaag met lijsttrekkers van verschillende politieke partijen. Vandaag te gast: Sybrand Buma van het CDA. 

Na het uiteenvallen van de gedoogconstructie van CDA-VVD-PVV volgt Buma in 2010 fractievoorzitter Maxime Verhagen op en zet hij in op een nieuwe koers binnen het CDA. Dat lijkt zijn vruchten af te werpen: momenteel is het CDA in de politieke peiling De Stemming met 20 zetels de derde partij, na de VVD en de PVV.

In EenVandaag een gesprek met Buma over de meest opvallende standpunten van zijn partij: de herinvoering van de dienstplicht, normen en waarden, meer geld voor defensie en politie en het repressief immigratiebeleid.

Eerder deze week waren Alexander Pechtold (D66) en Gert-Jan Segers (ChristenUnie) aan de beurt. Morgen is er het debat op links tussen Emile Roemer (SP) en Lodewijk Asscher (PvdA). Aanstaande maandag is er het debat op rechts tussen Mark Rutte (VVD) en Geert Wilders (PVV), dinsdag sluit Jesse Klaver (GroenLinks) de reeks af.

Lees hier meer over wat EenVandaag organiseert in aanloop van de Tweede Kamerverkiezingen.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.