Wat is er aan de hand bij de BBC? De één na de andere topman moet het veld ruimen en in Engeland wordt gesproken over de ‘zwaarste crisis binnen de BBC ooit’. Waar ging het mis? Is het probleem nog groter dan we nu weten? En hoe komt de omroep uit deze crisis?

De problemen binnen de BBC draaien om twee affaires die er inmiddels voor hebben gezorgd dat algemeen directeur George Entwistle, het hoofd van de nieuwsafdeling Helen Boaden en haar plaatsvervanger Steve Mitchell zijn opgestapt.

Eén van de affaires draait om de BBC-coryfee Jimmy Savile die jarenlang kinderen misbruikt zou hebben. De BBC was daarvan op de hoogte en greep niet in. Toen het onderzoeksprogramma Newsnight daar vorig jaar een reportage over wilde uitzenden werd dit voorkomen door de top binnen de omroep.

De tweede affaire gaat om een andere reportage in Newsnight die twee weken geleden werd uitgezonden. Daarin werd een oud-politicus ten onrechte beschuldigd van pedofilie.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.