Zonder invoering van een pincode of drukken op 'OK' een betaling doen met je pas. Het kan al met een kwart van de 24 miljoen bankpassen die in Nederland in omloop zijn. Bedragen tot 25 euro kunnen nu in twee secondes worden afgerekend. 

Detailhandel Nederland is enthousiast, omdat het de veiligheid van het winkelpersoneel vergroot. Zo komt er immers minder geld in de kassa. Maar hoe zit het met de veiligheid van de rekeningen van consumenten? In een proefopstelling is aangetoond dat criminelen met een uitleesapparaat het saldo van pashouders kunnen overhevelen.

EenVandaag spreekt met Gijs Boudewijn van de Betaalvereniging Nederland. Ook spreken we met Bernard Juffermans, specialist in het managen van veranderingen. Hij begeleidde eerder de introductie van het IBAN-systeem en signaleert dat er nog onnodig veel onduidelijk is.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.