De Britse prins Harry krijgt veel boze reacties, nadat hij opriep de populaire game Fortnite te verbieden. Dat deed hij afgelopen woensdag, toen hij een buurtcentrum voor kinderen bezocht.

"Een spel als Fortnite bijvoorbeeld, dat is misschien niet zo goed voor kinderen", zo zei de prins. "Ouders zitten met de handen in het haar, en weten niet wat ze er tegen kunnen doen. Het is wachten op de schadelijke gevolgen ervan, kinderen die voor jullie deur staan en gezinnen die uit elkaar vallen. Dat spel zou niet moeten worden toegestaan."

Harry krijgt ervan langs

Dat komt hem niet op veel positieve reacties te staan op Twitter, want Fortnite is op dit moment het populairste spel dat ter wereld gespeeld wordt. Miljoenen kinderen, maar ook volwassenen, spelen het en dus krijgt Harry er van langs.

Veel mensen schrijven dat de prins het gevoel met de werkelijkheid is verloren en niet begrijpt dat voor veel mensen het spelen van het spel een manier is om even te ontsnappen aan de alledaagse sleur of problemen.

Veel anderen schrijven dat de prins simpelweg niet weet waar hij het over heeft. Sommigen vermoeden dat hij dat juist wel weet, maar dat hij gewoon niet zo goed is in het spel en daarom misschien een beetje zuur doet.

Weet de prins waar hij het over heeft?

De prins geeft al langer commentaar op onze verslavingen aan games en social media. Volgens hem raken we daar sowieso verslaafd aan, terwijl uit onderzoeken blijkt dat dat niet standaard zo is.

Het komt hem op kritiek van verschillende websites over gamen te staan.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.