Het kabinet is na alle akkoorden van vorig jaar in iets rustiger vaarwater terecht gekomen. Vrijwel alle grote hervormingsvoorstellen zijn door het parlement geloodst. Dat betekent niet dat dit jaar voor alle kabinetsleden een ‘walk-over’ is.

Minister Ronald Plasterk struikelt bijna over afluisterpraktijken van de Amerikaanse inlichtingendienst NSA. Verder zijn vooral VVD-bewindspersonen die in het oog springen. Staatssecretaris van Financiën Frans Weekers stapt op na problemen met grootschalige fraude met toeslagen. Voor minister Jeanine Hennis van Defensie lijkt het een mooi jaar te worden, als blijkt dat de bezuinigingen op haar departement worden verzacht. Toch komt ook zij in de problemen. Affaires over militairen die jarenlang moesten werken met kankerverwekkende stoffen brengen de minister in het nauw. En hoe zit het met minister Opstelten? Is hij echt te oud voor het vak?

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.