Heel erg Trending: Groningen kende een massa ontbijt op de Grote Markt, aanmelden kon via Facebook, de rol van sociale media wordt belangrijker en belangrijker.

Een toespraak van Dominee Gremdaat wordt stevig gedeeld. Een toespraak over hét thema van deze dag: vrijheid van meningsuiting. 

 

Veel discussie, zoals altijd, op Twitter en in de reactiepanelen van Facebook. Rutte ontsteekt het vrijheidsvuur, bericht de Telegraaf. 

Over die vraag gaat het vaak vandaag: wanneer begint beledigen en houdt de vrijheid van meningsuiting op. De Dominee is natuurlijk duidelijk, de meningen zijn gevarieerder dan alleen dit standpunt.

Verder: veel vrolijkheid, veel herinneringen. Oude opnames uit mei 1945, er is veel, heel veel te zien. Ook oud materiaal dat digitaal is bewerkt en nu als HD full color is te bekijken. een beetje bevreemdend maar het voegt wel iets toe.

Een serie iconische foto’s van de bevrijding, in zwartwit en kleur, staat op de website StuffDutchPeopleLike, dé website voor mensen die echt meer willen weten over Nederland en de Nederlanders. Zo krijgen buitenlanders in binnen- en buitenland een goed beeld van de bevrijding destijds.

Herinneringen, ook:

Ook Douwe Bob viert bevrijdingsdag. Dat doet hij geheel naakt, van een steiger een meertje in springend. De foto van de songfestival ster in zijn blote niksie wordt uiteraard stevig gedeeld