Een nieuw hoofdstuk in het verhaal over de vete tussen Nina Brink en haar biograaf Eric Smit. Nina Storms zoals ze tegenwoordig heet heeft beslag laten leggen op het huis, rekeningen en toekomstige inkomsten van de journalist.

De voormalig oprichtster van World Online ligt al jaren in de clinch met Smit over de biografie 'Nina, de onweerstaanbare opkomst van een powerlady'.

Sinds begin 2008 is het al mis tussen Smit en Storms. Ze spant gerechtelijke procedures aan tegen Smit en heeft geprobeerd de biografie uit de handel te krijgen. Dat is haar niet gelukt en in maart wonnen Smit en zijn uitgeverij Prometheus een kort geding tegen Nina Storms, haar dochter en haar ex-man Ab Brink. Het boek bleef in de handel en Storms ging in hoger beroep.

En dit is niet de enige zaak van Storms tegen Smit. Er lopen nog drie bodemprocedures die de journalist tot nu toe al 70.000 euro heeft gekost aan advocaten. Eric Smit krijgt financiële hulp uit een stichting. Vorige week kreeg hij steun van het Fonds van de Persvrijheid, die opkomt voor de vrijheid van meningsuiting. Eric ziet dit als belangrijke morele steun in de rug. De Nederlandse Vereniging van Journalisten ziet steeds meer onderzoeksjournalisten, zoals Smit, die juridisch geïntimideerd worden en dus extra bijstand en steun nodig hebben.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.