Natuurlijk niet. Toch is het niet ongebruikelijk dat bestuurders in de semi-publieke sector zoveel baantjes hebben. Vaak zijn dat commissariaten, goed voor slechts een dag per week. Maar dan nog: hoe kun je er dertig tegelijk combineren? Waar haal je de tijd vandaan? En zijn er geen conflicterende belangen?

Nu het slecht gaat met de economie, wordt pijnlijk duidelijk dat er ook door de semi-publieke sector enorme steken zijn laten vallen. Neem de pensioenfondsen, waar miljarden euro's in rook zijn opgegaan. Opvallend is dat de bestuurders en toezichthouders veel te laat en inadequaat hebben gereageerd. Vraag is: hoe komt dat? Komt dat omdat ze eigenlijk niet genoeg tijd hadden? Of omdat ze er eigenlijk zelfs geen verstand van hadden?

Morris Tabaksblat (van de Code Tabaksblat), oud-staatssecretaris Rick van der Ploeg en emeritus hoogleraar bestuurskunde Hans van den Heuvel gaven een paar maanden geleden in onze uitzending aan dat het afgelopen moet zijn met het zogenaamde 'old boys network': bestuurders, vaak oud-politici, die elkaar de baantjes toespelen. Hoog opgeleide vrouwen en allochtonen zouden amper aan de bak komen, omdat het circuit nu eenmaal gesloten is. Tabaksblat: "Het is het klassieke verhaal van het Old Boys Netwerk, men benoemt elkaar steeds weer in dezelfde raden".

Ook zouden falende bestuurders afgerekend moeten kunnen worden op hun fouten, vonden Tabaksblat c.s. En ook dat gebeurt niet. Gek genoeg is in de private sector het maximum aantal bijbanen allang geregeld, in de Code Tabaksblat. Deze week heeft de Tweede Kamer een amendement aangenomen die dat nu ook regelt voor de (semi)-publieke sector, een initiatief van SP-kamerlid Irrgang. Een goed signaal, maar vraag blijft wel hoe je dit gaat controleren. En wat de sancties zijn.

Bekijk hier nog eens onze uitzending van 7 mei 2009:

Ben je in staat om dertig functies -vol overgave- tegel

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.