In het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid discussiëren Beeldcanon-gasten onder leiding van presentator Wouter Kurpershoek over de top tien van de Beeldcanon. Wat hebben de beelden van de mishandelingen in de Iraakse Abu Graib-gevangenis, overste Karremans in Screbrenica en de val van de Berlijnse Muur voor impact gehad? Beeldprofessionals als Fons van Westerloo, Catherine Keyl en Aad van den Heuvel gaan met elkaar in debat.

Welke televisiebeelden en foto's hebben op u een onuitwisbare indruk gemaakt? Dat was de vraag waarmee EénVandaag in de zomer van 2007 zo'n dertig 'beeld-professionals' benaderde voor een nieuwe serie. Regisseurs, televisie-journalisten, fotografen, programmamakers, cameramensen, reclamemakers, schrijvers; allemaal kozen zij om persoonlijke en uiteenlopende redenen voor beelden die op het netvlies blijven hangen. Allen nomineerden één beeld en aan de kijkers van EénVandaag de vraag om de top tien daaruit samen te stellen. Kijk ook hier voor de genomineerde beeldfragmenten en bekijk na de uitzending de uitslag.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.