Medewerkers van de BBC wisten van het misbruik door presentator en DJ Jimmy Savile, aldus een vandaag gepubliceerd rapport dat de BBC liet uitvoeren door voormalig opperrechter Janet Smith. Het rapport spreekt verder over 72 misbruikslachtoffers, waarvan er 8 zouden zijn verkracht.

Verder constateert het rapport dat de direct leidinggevenden de kwestie niet durfden aan te kaarten bij het hoge management vanwege een angstcultuur bij de BBC. Wat betekent dit voor de BBC-cultuur, waar de presentator als heilig persoon geldt? Zou het nu ook weer zo kunnen gebeuren? We spreken hierover met voormalig TOPPOP-presentator Ad Visser. 

Op Radio EenVandaag kijken we elke dag naar het gesprek van de dag. TrendingVandaag-redacteur Lammert de Bruin bespreekt de reacties van luisteraars. Wil je ook reageren? Twitter hierover mee met @Lammert en #EenVandaag of laat je reactie achter via onderstaand formulier.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.