Vandaag werd een bijzondere nieuwe robot geïntroduceerd door robotbouwer Boston Dynamics, eigendom van Google.

De robot heet Atlas 2 en hij wordt menselijker dan ooit genoemd. Bijzonder aan deze menselijke robot is dat ‘ie op eigen benen kan staan. Hij kan ook zijn evenwicht bewaren.

Hij zou onder meer kunnen worden ingezet om mensenlevens te redden in situaties waar dat voor menselijke hulpverleners onmogelijk is.

Er zijn nog meer robots die ons in de nabije toekomst te wachten staan, bijvoorbeeld de bezorgrobot van Amazon. Deze bezorgservice moet pakketjes binnen dertig minuten gaan bezorgen. Daarnaast heeft het Amerikaanse leger een pakezelrobot ontwikkeld om onder andere munitie te vervoeren. En dan is er nog de komst van de zorgrobot, oorspronkelijk afkomstig uit Japan. Deze wordt op verschillende plekken in Nederland ingezet, bijvoorbeeld bij de ouderenzorg, en dat zal de komende jaren alleen maar toenemen.

Hiermee lijken sciencefiction films steeds meer werkelijkheid te worden. In EenVandaag spreken we hoogleraar kunstmatige intelligentie Eric Postma over de vraag of we ons zorgen moeten maken