In de serie Erop of eronder gaat het over Martin, de chefkok van voetbalclub ADO Den Haag. Hij is altijd omringd door eten en kookt voor soms wel 600 mensen. Martin is te zwaar en probeert af te vallen, maar dat gaat niet zo makkelijk. Daarom doet hij met met Eurofit, een Europees project om voetbalsupporters in Europa van de bank te krijgen.

Martin is een van de zwaarste mannen in de groep. Toen hij aan Eurofit begon, woog hij 143 kilo. Zijn voedingscoach leerde hem om geen vlammetjes meer te eten na de wedstrijd en de suiker uit zijn koffie moet laten. Ook Patrick Mackaay doet met het programma mee. Hij is jeugdvrijwilliger van ADO en had buiten de club weinig tijd iets aan sport te doen.

In Nederland worden dit jaar mannelijke supporters van ADO, Vitesse, PSV en Groningen met Eurofit verleid om in beweging te komen. Op hun favoriete club krijgen zij voedingscoaching en training. Projectleider dr. Hidde van der Ploeg, gezondheidsepidemioloog van het VU Medisch Centrum heeft hun gezondheid scherp in de gaten gehouden. 

In Portugal en Noorwegen is Eurofit ook actief. In Engeland kunnen voetbalsupporters die willen afvallen terecht bij clubs als Arsenal en Everton. In de zomer worden de Europese resultaten van alle Eurofitprojecten naast elkaar gelegd. 

Eurofit komt voort uit een eerdere programma met de naam FFIT, Football Fans in Training. De Universiteit van Glasgow draaide hiervan 3 seizoenen met Schotse voetbalclubs waaraan 747 obese mannen meededen. Ze verloren 9 keer zoveel gewicht als wanneer ze op de bank zouden zijn bijven zitten. In de praktijk betekent dat ze gemiddeld 5 procent van hun lichaamsgewicht kwijt waren.