Vijftig studenten van de studie Medische Hulpverlening (MH) gaan de Hogeschool in Utrecht aansprakelijk stellen voor de vertraging die zij oplopen. Die vertraging komt doordat de opleiding na vier jaar de BIG-registratie -deze registratie geeft duidelijkheid over de bevoegdheid van een zorgverlener- nog altijd niet heeft geregeld. 

In totaal zijn 600 studenten gedupeerd.

Om hun beroep goed uit te kunnen oefenen moeten deze studenten  zich na hun afstuderen namelijk inschrijven in het BIG-register en dat kan momenteel niet. 

In 2010 is de nieuwe opleiding Medische Hulpverlening (MH) gestart. De opleiding is gestart vanuit het werkveld vanwege de roep om meer afgestudeerden in de richtingen anesthesie, ambulancezorg en spoedeisende hulp. 

De eerste lichting studenten zou bijna af moeten studeren, maar omdat de overheid haar belofte niet nakomt, is dit nagenoeg onmogelijk, zo stelt het Landelijk Studenten Rechtbureau (LSR).

EenVandaag spreekt met de studenten en hun onderwijsjurist en met Geert van den Brink, medisch opleidingscoördinator en directeur Radboud Zorgacademie, die de Hogescholen vertegenwoordigt.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.