Begraven worden tussen de bomen en niet met een granieten gedenkplaat, maar met een kei als gedenksteen. Deze vorm van begraven, ook wel natuurbegraven genoemd, wint steeds meer aan populariteit. 

Hoewel het nog steeds een heel klein deel is van het totaal aantal begraafplaatsen, is het merendeel van het aantal natuurbegraafplaatsen in de laatste drie jaar opgericht. 

Bert en Liesbeth Huseman hielden van wandelen en de natuur. Bert was terminaal ziek en per toeval reden zij langs de natuurbegraafplaats Hillig Meer. Liesbeth heeft daar een plek uitgezocht voor Bert omdat hij daar zelf al te ziek voor was en toen Bert in januari overleed aan de gevolgen van een hersentumor is hij begraven op deze natuurbegraafplaats.

Morgen wordt Hillig Meer officieel geopend door Pieter van Vollenhoven tijdens een besloten bijeenkomst. Zaterdag is er een open dag voor belangstellenden. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.