Gewoonlijk komt EenVandaag één of twee dagen voor de verkiezingen met een laatste zetelpeiling. Maar vandaag hebben we besloten de peiling voor de Eerste Kamer, die we houden in samenwerking met onderzoeksbureau Ipsos, niet te publiceren.

De reden is dat de peiling is uitgezet op zondagmiddag, een dag dus vóór de schietpartij in Utrecht plaatsvond. En hoewel het onderzoek tot en met dinsdagochtend liep, vulden verreweg de meeste deelnemers de vragenlijst in voor, of tijdens, de gebeurtenissen in Utrecht.

Lees ook

Stemgedrag

Sinds gisteren wordt er met het uur meer bekend over wat er is voorgevallen. Het is een continue stroom nieuws die invloed kan hebben op het voorgenomen stemgedrag van mensen. Daarom kunnen we niet met zekerheid zeggen, of het beeld van deze peiling een goede weergave is van de politieke verhoudingen van vandaag.

De laatste zetelpeiling van EenVandaag en Ipsos werd vorige week dinsdag gepubliceerd, deze is hier te vinden.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.