Je moet al je inwoners een menswaardig bestaan kunnen geven als je bij de Europese Unie wilt horen. Dat is een van de eisen die de Unie stelt aan toekomstige lidstaten. In Roemenië is dat nog lang niet het geval. Zelfs niet in het meest verwesterde deel van het land: Boekarest.

In bittere armoede leven hier kinderen, tussen de 6 en 18 jaar, op straat. Meestal verslaafd aan het snuiven van verfdampen.

Westerse hulpverleners

Hulp krijgen de kinderen niet. Niet van de Roemeense autoriteiten in ieder geval. Als ze geluk hebben kunnen ze aan hun situatie ontsnappen met hulp van westerse hulpverleners die zich het lot van de kinderen aantrekken. TweeVandaag volgde een van die hulpverleners. Fred Konijnenberg, een Nederlander, die op eigen initiatief de straatkinderen van Boekarest probeert te redden.

Stichting Organisatie Kinderen Boekarest

Fred Konijnenberg verricht zijn werkzaamheden vanuit de stichting Organisatie Kinderen Boekarest. U kunt contact opnemen via de volgende gegevens:Stichting Organisatie Kinderen BoekarestAdres: Parkstraat 27Postcode: 1506 WB ZaandamTel: 075-6160174E-mail: [email protected] donaties: giro 880310

Zwerfkinderen Roemenië

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.