Oud-presentator Willem Duys is op 82-jarige leeftijd overleden. Dat gebeurde in de nacht van woensdag op donderdag in een ziekenhuis in Hilversum. Duys werd bekend als presentator en was 40 jaar verbonden aan de AVRO. Daar presenteerde hij diverse spraakmakende radio- en televisieprogramma’s.

Duys is onder meer bekend als presentator van het tv-programma Voor de vuist weg (op tv van 1963 tot 1978) en het radioprogramma Muziek Mozaiek, dat hij 35 jaar lang presenteerde. In de jaren zeventig van de vorige eeuw won hij de Gouden Televizier-ring

Willem Duys maakte zijn debuut als tv-presentator eind jaren zestig. In 1999 nam hij afscheid, na een carrière van 40 jaar als presentator van de AVRO.

Ter nagedachtenis besteedt de AVRO op televisie, radio en internet aandacht aan het overlijden van Willem Duys. Vanavond wordt 'Een leven voor de vuist weg' uitgezonden, een in memoriam van tv-maker Han Peekel, waarin vrienden en oud-collega's van Willem Duys herinneringen aan hem ophalen. Ook op de radio zal speciale aandacht worden besteed aan zijn overlijden.

Extra programma's:

Radio 2: 19:00-20:00 uur en

Nederland 1: 22:15 uur

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.