Het kabinet zal bij de evaluatie van de accijnsverhoging op diesel en lpg in mei ook kijken naar ondernemers als pomphouders en slijterijen in de grensstreek. 

Staatssecretaris Eric Wiebes zei dat vandaag nadat CDA-leider Sybrand Buma hem een rapport had aangeboden over de gevolgen van de accijnsverhoging voor middenstanders aan de grens.

Opbrengsten schatkist

De opbrengsten voor de schatkist van de accijnsverhoging bepalen niet als enige of het kabinet vasthoudt aan de verhoging of die terugdraait, stelde Wiebes. Hij is niet bereid de evaluatie naar voren te halen, zoals de oppositie wil.

Strijd

De pomphouders uit de grensstreek blijven strijden tegen de accijnsverhoging op diesel en lpg. ,,We zullen demonstreren en aandacht zoeken. We proberen onze krachten te bundelen en door te vechten. We zijn van plan om niet los te laten'', zei actievoerster Lisenka van Oppen uit het Limburgse grensdorp Maria-Hoop.

Bij de invoering van de accijnsverhoging voorzagen de pomphouders, slijterijen en bierbrouwers al een verlies van omzet en werkgelegenheid. Bekijk een reportage hierover hieronder terug. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.