Lekker vroeg genieten van je pensioen is nog maar voor weinig mensen weggelegd. De pensioenleeftijd is al verhoogd naar 67 en loopt alleen maar op. Maar mensen zijn vaak helemaal niet in staat om langer door te werken na hun 65e.

Vooral voor laag opgeleiden is langer doorwerken fysiek en mentaal veel te zwaar stelt de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde in het Algemeen Dagblad. Maar hoe zorgen we nou dat werknemers toch tot hun pensioen gezond kunnen blijven werken?

In Radio Eenvandaag een gesprek met Marie José Thunissen, bedrijfsarts en bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde. Ook is Mariëtte Patijn, bestuurslid van vakbewging FNV te gast. 

Verslaggever Harm van Atteveld ging naar de bouwplaats in Nijmegen en vroeg hoe de mannen daar denken over werken tot na hun 65e.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.