Alweer wordt het proces tegen de Surinaamse president Desi Bouterse uitgesteld. Vandaag zou hij een strafeis horen voor zijn rol bij de moord en marteling op 15 landgenoten, de zogenaamde Decembermoorden. De verwachtingen waren hoog.

Woensdagavond was er nog hoop in Paramaribo. De nabestaanden van 15 slachtoffers die gemarteld en vermoord werden, komen bij elkaar. Ze zien uit naar de rechtszaak tegen de hoofdverdachte Desi Bouterse.

Maar vandaag wordt in Suriname voor aanvang bekend dat de rechter heeft besloten om het proces uit te stellen tot een nog nader te bepalen datum. Dit besluit komt nadat het Openbaar Ministerie hoger beroep heeft aangetekend tegen het besluit van de Krijgsraad om door te gaan met het proces.

Desi Bouterse pleegt een militaire coup in december 1982. Er worden onder zijn leiding 15 burgers uit huis gehaald en vermoord. Als president gebruikt hij al zijn macht om een veroordeling te voorkomen. Vandaag ontsnapt hij voor de zoveelste keer aan de strafeis. De nabestaanden in de rechtszaal zijn teleurgesteld. Maar hun advocaat ziet het als een kleine juridische hobbel.