Een Roemeense ‘stuntbende’ die á la James Bond inbreekt in rijdende vrachtwagens is afgelopen weekend opgerold. De vijf bendeleden hielden zich schuil in vakantiepark De Zanding in Otterlo, op de Veluwe. Bij hun arrestatie zijn de iPhones teruggevonden die vorige week op de A73 rijdend uit een vrachtwagen werden geroofd.

De politie onderzoekt nu of de vijf bendeleden ook gelinkt kunnen worden aan soortgelijke diefstallen in andere landen. Politiewoordvoerder Ed Kraszweski: “We weten dat ze zich steeds verplaatsen. Ze opereren in verschillende landen, houden zich even gedeisd en poppen dan ergens anders weer op”.

Exacte cijfers ontbreken, omdat aangifte veel tijd kost en chauffeurs lang niet altijd doorhebben wat er gebeurt. Sinds mei van dit jaar kunnen chauffeurs echter aangifte doen via het speciale telefoonnummer 088-0087444, waardoor de drempel hopelijk lager wordt en er meer inzicht komt op welke schaal deze diefstal plaatsvindt. 

EenVandaag spreekt hierover met woordvoerder van de politie Ed Kraszewski en met Arthur van Dijk, voorzitter van Transport en Logistiek Nederland. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.