In de wereld van de liefde is steeds meer mogelijk. Wat te denken van de liefde bedrijven in virtual reality? In de VR-ervaring die Schelte Meinsma bedacht kan het, die hij inspireerde op het enorm populaire Vijftig Tinten Grijs. Daarmee boort hij twee 'upcoming' markten aan: die van de virtual reality én porno voor vrouwen.

In de VR-ervaring betreedt je het appartement van Mr. Grey, het fictieve karakter uit Vijftig Tinten Grijs. In een escape room-achtige situatie is het je doel om Mr. Grey voor je te winnen. "Het is de bedoeling dat je een aantal puzzels oplost voordat je Mr. Grey kunt ontmoeten", vertelt Meinsma. Uiteindelijk kun je dan in de erotische kelder van deze virtuele droomman belanden.

De virtuele verschijning van Mr. Grey

Ervaring in animatie

Eenmaal aangekomen in de kelder kun je Mr. Grey ontmoeten, virtuaal aanraken, uitkleden en zelfs seks met hem hebben. Het gaat hier wel om de geanimeerde versie van het karakter. "De ervaring is in animatie," vertelt Meinsma. "Omdat je hersenen daar sneller aanwennen en de situatie accepteren. Als het echte beelden waren geweest kan je makkelijker afgeleid raken, omdat iets niet realistisch over kan komen." Als je eenmaal gelooft waar je bent beland, is het volgens Meinsma een bijzonder ervaring. "Het is vooral heel veel techniek die we verstoppen onder een sensuele laag. Het is een kwestie van loslaten en ervaren."

De ondernemer ziet toekomst in de VR-brillen, die het mogelijk kunnen maken om seks te hebben met je eigen geliefde. "Nieuwe brillen maken het mogelijk om iemand in te scannen. Dat betekent dat je iemand ten alle tijde in VR zou kunnen meenemen." Voor nu moeten we het nog even doen met Mr. Grey, maar de toekomst kan virtuele seks dus toegankelijk maken. 

info

Verslaggever Rianne Spit testte de VR-bril uit en deelde haar ervaringen. Haar verslag kun je beluisteren in de player bovenaan de pagina.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.