In Groot-Brittannië wordt vandaag gestemd. En de verkiezingen worden de belangrijkste ooit genoemd: onder meer omdat de uitslag essentieel is welke koers binnen de Europa het land gaat varen. De anti-Europese Nigel Farage trekt met zijn UKIP-partij waarschijnlijk veel stemmen uit de regio rond Dover, de poort van Engeland naar Europa. 

Veel inwoners zijn bang voor een golf van immigranten. Nigel Farage speelt hier op in met een anti-immigratiecampagne in de regio.

EenVandaag spreekt met een vrachtwagenchauffeur die illegale vluchtelingen in zijn vrachtwagen aantrof nadat hij vanuit Frankrijk in Dover aankwam. Hoe kijkt hij naar de problemen rond immigratie? 

En hoe is de sfeer in het plaatsje Ramsgate? Ramsgate is het bolwerk van stemmers op UKIP, de partij van Nigel Farage. In Ramsgate volgt EenVandaag de partij East Kent Reality, die zich afzet tegen het stigma dat de regio zich volledig afkeert van illegale vluchtelingen. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.