Margot Frank is misschien wel de beroemdste 'zus van'. Haar kleine zusje Anne hield een dagboek bij tijdens haar tijd in Het Achterhuis (1942-1944) dat na de oorlog door miljoenen mensen gelezen werd.

Door het dagboek kennen we vooral Anne’s versie van Margot. Bijna 70 jaar na haar vroegtijdige dood in Bergen-Belsen is er nu een boek geschreven waarin Margot Frank de hoofdrol speelt.

Schrijfster Sophie Zijlstra hoopt zo dat Margot Frank meer wordt dan ‘een vage figuur op het podium van de geschiedenis’. Het boek is een roman geworden: Zijlstra gebruikt naast de bekende feiten ook verzonnen elementen om het leven van Margot Frank in te kleuren.

EenVandaag spreekt met de schrijfster en met twee schoolvriendinnen van Margot Frank. Scroll naar beneden voor een aantal foto's van Margot Frank.

Interview Belle van der Wilk

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.