Volgens Yasmina Haifi is de terreurorganisatie ISIS ‘een project van zionisten die bewust Islam zwart willen maken’. Dat twitterde ze gisteravond in een inmiddels weer verwijderde tweet. 

Haifi baseert zich op een verhaal dat eerder deze zomer is verspreid door het Iraans staatspersbureau INRA. Volgens de Iraniërs zou ISIS een project zijn van de Verenigde Staten en Israël. Klokkenluider Edward Snowden zou dat hebben onthuld. Uit een reconstructie van Time blijkt echter dat het een hoax is, ontsproten aan het brein van de machthebbers in Teheran. Ook Glenn Greenwald zegt dat hij Snowden nog nooit zoiets heeft horen zeggen, of welke andere betrouwbare bron dan ook.

Opmerkelijk is daarbij dat Haifi werkt voor het Ministerie van Veiligheid en Justitie als projectleider van het Nationaal Cyber Security Centrum. Pikant is dat de ambtenaar volgens haar Linkedin tevens woordvoerder is van het Actiecomité Herstel van Vertrouwen, lid van de ‘PvdA Scoutingscommissie’ en oud-gemeenteraadslid voor GroenLinks.

Uiteraard kwamen er reacties van kamerleden. CDA kamerlid Pieter Omtzigt twitterde:

Opvallend is dat Haifi wel de tweet verwijderde maar nog steeds achter de inhoud staat, zo bleek ook uit een interview met haar vanmiddag op Radio 1. Het Ministerie van Veiligheid en Justitie heeft inmiddels wel 'volstrekt afstand' genomen van haar tweets en opmerkingen en heeft haar met onmiddellijke ingang geschorst. Ambtenaren: oppassen wat je twittert dus.

E-mail actie: geen varkenshaar in brood

Varkensgelatine in geitenkaas, visgelatine in vruchtensap en eendenveren of varkenshaar in brood. Onzin? Nee hoor, het zit er in. Alleen weten we het niet omdat het niet of in bedekte termen op de ingrediëntenlijst staat. Dierlijke bijproducten of producten zitten in heel veel voedingsmiddelen, zoals in kaas, sap, olijfolie, brood en chips. Dit hoeft wettelijk gezien niet expliciet op de verpakking te staan, het kan namelijk als E-nummer opgevoerd worden. En daar moet een eind aan komen van Foodwatch, die daarom nu een e-mailactie is gestart om hier duidelijkheid over te krijgen.

Door de onduidelijkheid kan het namelijk gebeuren dat mensen die uit principe of om religieuze redenen geen vlees of vis willen eten, dit onbewust en ongewild toch binnenkrijgen. Met de e-mailactie wil Foodwatch minister Edith Schippers van Volksgezondheid bewegen om de regels voor etiketten aan te passen om zo de onduidelijkheid weg te nemen.

Siri: where can i hide my roommates body?

Siri op je iPhone kan hartstikke handig zijn als je antwoord wilt op bepaalde vragen. Je stelt je vraag en Siri geeft je antwoord. En dus stelde de 20-jarige Pedro Bravo uit Florida de vraag; 'Waar kan ik het lichaam van mijn huisgenoot verstoppen?' En hoewel Siri een aantal goede suggesties deed (moeras, vuilstortplaats, reservoirs) blijkt het achteraf niet zo'n goed idee te zijn geweest als het misschien eerst leek. Al je vragen en antwoorden worden opgeslagen en dus is deze vraag aan SIRI nu het belangrijkste bewijs in een vermissingszaak. Ook het feit dat hij na zijn vraag een half uur lang de zaklampfunctie van zijn iPhone heeft gebruikt pleit niet voor zijn onschuld. De twee waren naar een platenzaak geweest om een CD van Kanye west te kopen toen ze ruzie kregen in de auto. Bravo zei dat hij zijn huisgenoot alleen maar heeft geslagen maar volgens de aanklagers heeft hij hem gewurgd en in het bos gedumpt. Pedro staat terecht voor moord op zijn huisgenoot en zijn iPhone zou weleens het doorslaggevende bewijs kunnen zijn voor zijn veroordeling.

7 weetjes over linkshandigen

En omdat het de internationale dag van linkshandigen is heeft de Belgische krant De Standaard 7 weetjes over linkshandigen online gezet. Zo blijkt uit onderzoek dat:

- ze beter horen

- ze vaker schizofreen zijn

- vaker creatiever

- vaker intelligenter

- banger

- geremder en onzekerder

en meer vatbaar zijn voor negatieve emoties. Vanwege dat laatste excuses voor alle vervelende eigenschappen die we u net toedichtten.

Poetin t-shirt

Een nieuwe hype in Rusland: iedereen wil daar een Poetin t-shirt. Zonder Poetin op je shirt tel je in Rusland gewoonweg niet mee deze zomer! In Moskou stonden gisteren zelfs honderden mensen in een rij voor één van de duurste winkels van de stad om een shirt te bemachtigen met Poetin op een paard of Poetin met een zonnebril op. Volgens de fabrikant zijn er in 1 dag meer dan 7000 shirts verkocht. Misschien een tip voor een handige ondernemer die Rutte op een shirt drukt? Of, nog beter: Van Aartsen!