De situatie in Bamako, de hoofdstad van Mali is ‘developing’, zich ontwikkelend, zoals dat heet. Veel berichten uiteraard op de social media. Op Twitter, maar ook op Facebook. 

Zoals van JP Hoogervorst, hij woont 200 meter van het belegerde Radisson Hotel en kreeg door dat er iets aan de hand was toen de schoolmeester zijn zoontje thuis kwam brengen.

Op sociale media altijd in het eerste uur de beste berichten, het snelste nieuws, maar dan wordt het al snel onbetrouwbaar en geruchten en achterklap. 

Grote vraag: wie zit erachter? Ja, Islamitische terroristen (want Allah Akhbar), maar in Mali hebben ze meer terreurgroepen dan Engeland Rockbands dus het speculeren is goed aan de gang. 

Ook gelijk gezeur:

Verslaafd aan Social Media

Grote onrust vanmorgen: het CBS maakte bekend dat 1 op de 6 jongeren zegt verslaafd te zijn aan Sociale Media. Dat valt dus wel mee, 5 op de 6 vind het allemaal prima gaan, met die sociale media!

Meisjes zijn vaker verslaafd dan jongens. Het grote probleem is: ze zijn zo bang om iets te missen. Na XTC gaat de jeugd nu dus aan whatsapp ten onder. 

Wat vinden de jongeren er zelf van? 

OpParis

Anonymous, het geheimzinnige hackerscollectief, kan je hulp goed gebruiken.

Ze beloofden deze week IS/ISIL/ISIS/DAESH kapot te gaan hacken en hoe meer pukkelige pubers tegelijk dat proberen, hoe groter de kans op succes, is de redenatie. 

Anonymous heeft twee websites geopend, daarop alles wat je weten moet om aan het hacken en cyberattacken te slaan. Tips en trucs, howto-hack, Hacken for dummies, noem het hoe je wilt, het is voor de goede zaak. 

ARMAND DOOD

De belangrijkste Nederlandse protestzanger Arman, hij is niet meer. 

Veel aandacht, veel anecdotes, op sociale media. Hij was een zeer aimabel en toegankelijk mens dus lezend op de hashtag “#armand’ komt je de prachtigste verhalen tegen. 

Sprekend over hash, Iedereen weet dat Armand een groot liefhebber was van cannabis. Over de eerste kennismaking met het vrolijkmakende kruid een korte anecdote. 

DAVID BOWIE

David Bowie, hij brak gisteravond het internet. Hij kondigde het vorige week al kort aan: er komt een nieuwe plaat en een nieuwe video. Om elf uur Nederlandse tijd was het zo ver, prime time in de VS, de youtube klapper van de dag: Black Star.

Het klinkt heel vreemd, de tien minuten durende video is een beetje een kruising tussen Bjork en… David Bowie, maar het ziet er nog veel vreemder uit dan het klinkt!

Een mini speelfilm, het is kunst, het is raar. Met moderne dans, vogelverschrikkers,

We zien Bowie met een mummiehoofd en twee zwarte stenen als ogen.

We horen diverse muzikale varianten van de man, en ook de ouderwetse Bowie zoals iedereen hem kent. In de korte film wordt het skelet van een astronaut plechtig weggedragen, is dat Major Tom die definitief wordt afgevoerd, vroeg Rolling Stone zich af?

Antwoord van Bowie: dat moet je zelf weten want ik wil me niet bemoeien met hoe jij als kijker deze film interpreteert!