Maak je weleens selfies met iemand anders erbij op? Niet doen! Want daarvan krijg je hoofdluis, stelt een luizenexpert in Californië. Dat komt doordat mensen lekker met elkaars hoofd tegen elkaar aanleunend de camera in kijken. 

Volgens Marcy McQuillan zijn de selfies oorzaak van een recente luizenuitbraak onder tieners. 

Gemeenteraadsverkiezingen, de beste campagnes

De verkiezingskoorts loopt hoog op in onze gemeenten. De campagne is losgebarsten en dat zorgt soms voor (onbedoelde?) hilarische posters en campagnefilmpjes. Onder andere de site Trendbeheer.com zette de leukste op een rijtje. Vooral de poster van PvdA Bergeijk vinden veel mensen mooi, die lijkt te zijn gemaakt door de makers van Radio Bergeijk. Maar de absolute topper is dit spotje van de politieke partij Sint Anthonis Nu:

CPB vs. WhatsApp

Over media-aandacht hoeft WhatsApp de laatste week niet te klagen. Nu zijn ze weer in het nieuws omdat het College Bescherming Persoonsgegevens dreigt met een boete.

WhatsApp slaat namelijk niet alleen de telefoonnummers van gebruikers van de WhatsApp op, maar ook de nummers van personen die niets met WhatsApp te maken hebben. Wie zich aanmeldt bij WhatsApp geeft het bedrijf namelijk toegang tot zijn of haar volledige adresboek.

In die lijst staan dus ook de namen en nummers van personen die daar geen toestemming voor hebben gegeven. En daarmee handelt het bedrijf onwettig. Als WhatsApp de praktijken niet aanpakt, zal het CBP tot handhaving overgaan en een dwangsom opleggen.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.