De advertentie vanmorgen in de Telegraaf waarin Bekende Nederlanders oproepen iets te doen aan de Europese vluchtelingencrisis wordt veel becommentarieerd op social media. Ruim 100 presentatoren, actrices, zangers, sporters en bestuurders vragen zich af: Wat kunnen we doen? Om er aan toe te voegen: ‘Op ons mag een beroep worden gedaan’

Onder andere Linda de Mol, Wendy van Dijk, Carice van Houten, Claudia de Breij, Henk Hagoort, en oud-burgemeester van Amsterdam Job Cohen hebben de advertentie ondertekend.

“De werkelijkheid gaat ons voorstellingsvermogen te boven maar we willen ons in ieder geval niet neerleggen bij passiviteit. Laten we vanuit samenleving en politiek samen optrekken. Laten we niet langer stil zijn maar alle wijsheid en compassie inzetten voor het bedenken van menswaardige oplossingen. Op ons mag een beroep worden gedaan.”

Maar wát er dan moet gebeuren en hoe, dat staat er niet bij. Veel mensen zijn over die vrijblijvendheid dan ook een beetje sceptisch. Zo stellen ze voor dat alle BN-ers die de advertentie hebben ondertekend een vuchtelingengezin in huis opneemt. Of in ieder geval een deel van hun kapitaal beschikbaar stelt voor opvang.

Toch krijgt de advertentie misschien nog een gevolg, morgen wordt door de initiatiefemers met de NPO gepraat over een eventuele 24-uurs actie.

Rob de Wijk: overstap militair naar IS ‘logisch’/

Ook wordt er veel getwitterd over de overstap van de Nederlandse luchtmachtsergeant naar IS. Vooral een tweet van defensiespecialist Rob de Wijk oogst veel verbazing. Hij twittert:

Mensen begrijpen niet hoe hij dit logisch kan vinden. IS vermoordt ook veel moslims. En zegt hij in feite nu niet dat er geen moslims in het Nederlandse leger kunnen zitten? Hij krijgt veel reacties op zijn tweet maar heeft tot nu toe niet gereageerd om zijn tweet verder uit te leggen.

Jeb Bush zet Trump weg als Hillary-knuffelaar

De spotjes in de VS van de Republikeinse kandidaten Jeb Bush en Donald Trump worden steeds harder. Donald Trump had Jeb Bush neergezet als een ‘Democraten-knuffelaar’ maar Bush slaat hard terug in een nieuw filmpje. Hierin is allerlei oud interviewmateriaal achter elkaar gezet van Republikein Trump die zijn bewondering uitspreekt voor de Democraat Hillary Clinton. Als je het hele filmpje bekijkt krijg je zelfs het gevoel dat Republikein Trump diep in zijn hart zelf een Democraat is.

 Bush verdedigt zijn filmpje met het feit dat Trump zelf ook alles persoonlijk maakt:

 “He tries to personalize everything. If you are not totally in agreement with him, you’re an idiot, or stupid, or you have no energy, or blah, blah, blah. That’s what he does.”

Actie voor alleen witte pepernoten

Het is september, dus de pepernoten liggen alweer weken in de winkel. Ook de chocoladekruidnoten. Daar is alleen 1 probleem mee want die worden door de bekendste kruidnoten fabrikant in zakken verkocht waar drie soorten chocola door elkaar heen zitten: puur, melk en wit. Als je dus niet van puur houdt, heb je pech, want je moet ze toch kopen. En als je, zoals veel mensen, vooral van de witte chocoladekruidnoten houdt, heb je ook een probleem, want ze worden niet apart verkocht.

Maar daar kan nu verandering in komen. Want de fabrikant heeft nu aan liefhebbers van witte chocoladekruidnoten beloofd dat als ze er 200.000 likes voor weten te krijgen, ze die in aparte zakken zullen verkopen. En dus is er een speciale Facebookpagina aangemaakt. De teller staat inmiddels rond de 5500… dus er is nog even te gaan.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.