Jong documentairetalent krijgt vanaf zondag de kans hun  prestaties te tonen in de wekelijke reeks Teledoc Campus. Bademeisters is de eerste film. 

Bademeisters gaat over een club Utrechtse corpsstudenten. Elke zomer gaan zij naar Texel voor een opleiding tot strandwacht, een 65 jaar oude traditie. Hun leermeesters zijn voormalige studenten, die de groentjes begeleiden, volgens de strikte hiërarchie die ook geldt in het corps.

Ze spreken in een geheimtaal en dompelen zich onder in een droom van zon, zee en zout. Slapend in een schuur, 24 uur per dag samen. 

De badmannen krijgen meteen de serieuze verantwoordelijkheid om overdag het strand te bewaken. In de avond vieren ze feest in het Texelse uitgaansleven om vervolgens in de ochtend weer plichtsgetrouw fris en waakzaam te zijn. 

Eenvandaag spreekt met de documentairemaakster Judith de Leeuw. Zelf zag zij de stoere baywatches als jong Texels meisje. Verder een gesprek met badmeester Tijmen Sachumsky en oud-badmeester Caspar Diepenhorst  over verschillen tussen vroeger en nu; en met Frans en Lies Pieterse wiens café als huiskamer en zijzelf als surrogaat-ouders voor de Utrechtse studenten dienden.