Elke woensdag bespreken we het sportnieuws in Radio EenVandaag met sportcommentator Mart Smeets.

Met vandaag: het plan van UCI-voorzitter Brian Cookson om de wielerkalender te hervormen, is van de baan. Er was veel weerstand tegen de radicale voornemens van de internationale wielerunie, die in 2017 ingevoerd zouden worden. Nu zijn ze alsnog van tafel geveegd.

Lionel Messi stond bekend als een van de weinige voetballers zonder zichtbare tatoeages, maar ook hij is nu gezwicht voor de inkt op een opvallende plek. De sterspeler van FC Barcelona is gespot met een flinke tattoo op zijn rechterarm. "Zou het een 1-aprilgrap kunnen zijn?"

En tot slot slecht nieuws voor de beste sprinter van de wereld. Databureau Infostrada Sports heeft voorspeld dat Usain Bolt niet voor de derde keer op rij goud zal gaan halen op de 100 meter bij de Olympische Spelen in Brazilië. Ook over de Nederlandse prestaties deed Infostrada voorspellingen.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.