Elke vrijdag bespreekt Frits Barend het nieuws uit de sportwereld in Radio EenVandaag.

Jack van Gelder liep vanmiddag boos weg bij een radio-uitzending die was gewijd aan zijn vertrek bij de NOS. De kritiek die hij kreeg van zijn drie collega's Johan Derksen, Kees Jansma en Ben de Graaf, schoot bij hem in het verkeerde keelgat. Frits reageert.

En natuurlijk aandacht voor Oranje. Het Nederlands elftal ging donderdagavond pijnlijk onderuit tegen IJsland. Na de 0-1 nederlaag staan we nu derde in groep A. Directe kwalificatie voor het EK is zo goed als onmogelijk. 

Wielrennen lijken 'we' wel te kunnen. Tom Dumoulin maakt indruk met zijn prestaties in de Vuelta, en ook Danny van Poppel sprintte gisteren naar een etappezege.

In Frankrijk wordt op het meer van Aiguebelette het WK Roeien gehouden. De Nederlanders doen het daar beter dan vorig jaar bij het WK in eigen huis.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.