Zondag 3 december is het precies 25 jaar geleden dat de eerste Short Message Service, ofwel sms werd verstuurd. ‘Merry Christmas’, was de boodschap van de Engelse softwareontwikkelaar Neil Papworth. Sms is inmiddels alweer achterhaald bij consumenten, die nu vooral gebruik maken van gratis diensten als WhatsApp. Behalve bedrijven. Die zien 25 jaar na dato nog juist alle heil in de degelijke sms.

Hoewel internetondernemer Ben Woldring nog maar zeven jaar oud was toen Neil Papworth de eerste sms de wereld in zond, herinnert hij zijn eigen ‘eerste keer’ nog goed. “Ik was toen een jaar of elf. Mijn vader had zo’n enorme, uitklapbare telefoon met antenne – hij was er vroeg bij. Daarmee verstuurde ik mijn eerste sms.” 

Woldring blikt terug op 25 jaar sms. “Die eerste sms’jes kostten wel 25 cent per stuk. Er werd een sms-gedragscode in het leven geroepen omdat mensen klaagden over de onduidelijkheid rond de prijzen van sms’jes. Er brak een  prijzenoorlog uit, waardoor de prijs zakte naar 9 en later 7 cent per sms.” Kinderen kregen last van sms-duimen, een soort rsi, omdat ze de hele dag als een razende aan het sms’en waren. Er ontstond een eigen jargon (w8ff, ltrz). 

Jeroen van Glabbeek dook als 19-jarige de wereld van de sms-business in. Hij weet nog goed hoe het voor zijn bedrijf, CM, begon. “We gingen reclame maken voor discotheken. Die hadden flyers, die kreeg je op het slechtste moment van de week, namelijk als je de discotheek uitstrompelde. Toen dachten we: je kunt beter iemand een sms sturen.” En zo geschiedde. De jonge ondernemers vroegen bezoekers een aardappel mee te nemen voor gratis entree. “Omdat duizenden jongeren dat deden, konden we aan de discotheekmanager uitleggen: iedereen ziet die sms en handelt er naar.” Inmiddels is het bedrijf marktleider in Nederland en België is als het gaat om bulk-sms voor bedrijven als de overheid (DigiD), gezondheidszorg, politie en banken.

Internetondernemer Ben Woldring lanceerde zijn site bellen.com in 1998. Hij zag de opkomst van de sms met het hoogtepunt in 2011. Maar daarna ging het snel bergafwaarts met de populariteit. Toch denkt hij dat de sms niet helemaal gaat verdwijnen. “Ik denk dat er ook nog wel ge-sms’t wordt om iets minder in die persoonlijke sfeer over te komen. WhatsApp kan al snel heel persoonlijk overkomen. In het zakelijke berichtenverkeer zal de sms daarom ook actief blijven.” 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.