Het is onbegrijpelijk dat Shell geen gehoor geeft aan de oproep om Syrië te verlaten zeggen oud-PvdA-minister van Ontwikkelingssamenwerking Jan Pronk en PvdA Europarlementariër Thijs Berman. De Shell-topman Dick Benschop (oud PvdA-politicus) zegt echter dat het personeel in Syrië nu niet in de steek kan worden gelaten. Het feit dat Shell in het land blijft zou niets te maken hebben met financieel gewin; het bedrijf produceert dagelijks 13.000 vaten Syrische olie.

Eerder al maakte EenVandaag een item over dit onderwerp:

"Grote kans dat het Syrische leger zit voortbeweegt op olie van Shell. Kan je dit maken? Nee vindt het IKV Pax Christi en eist daarom dat Shell zich terugtrekt uit Syrië. De vredesorganisatie vindt dat het oliebedrijf zijn verantwoordelijkheid moet nemen. Shell zit voor 20 procent in het oliebedrijf Al Furat in Syrië. Shell is niet het enige bedrijf, ook andere oliebedrijven maken geen aanstalten om weg te gaan uit het land. EenVandaag praat met Jan Jaap van Oosterzee van IKV Pax Christi en Petra Stienen, Syrië-expert."

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.