Met de tentoonstelling 'Hoge Hakken en Echte Liefde' zal de totaal hernieuwde Rotterdamse Kunsthal menig vrouwenhart sneller doen kloppen. Vanaf zaterdag zullen 450 damesschoenen van ontwerpers vanaf 1900 tot nu te bewonderen zijn.

Schoenen in een kunsthal; maar zijn schoenen werkelijk kunst? En hoe komt het toch dat het vooral een vrouwelijke aangelegenheid is? 

Bijna elke vrouw heeft minstens vier paar in haar kast staan. Voor elk seizoen een ander juweel om bij weg te zwijmelen. Met of zonder hoge hakken; laarzen, pumps of sandalen. En in verschillende kleuren, noodzakelijk,  want anders misstaat de outfit.

De expositie toont ook de hernieuwde belangstelling van jonge ontwerpers in Nederland en België voor het schoenenambacht. EenVandaag over hoge hakken, magie en verleiding.

Ook RadioEenVandaag bericht over de tentoonstelling. Verslaggever Mischa Blok neemt met schoenontwerper Jan Jansen alvast een kijkje.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.