Tariq Kasem, de vluchteling die PowNed volgt tijdens zijn inburgering in Nederland blijkt een acteur te zijn. Kasem blijkt al twaalf jaar in Nederland te wonen. 

Na een omstreden bericht van PowNed (dat inmiddels van de site is gehaald) over een verdronken Syrische jongen, kreeg Kasem spijt van zijn deelname aan het programma.

Dominique Weesie, voorzitter van Powned, nam afstand van de brief:

Voor een collega was dit echter de druppel, hij stapte op.

Volgens Dominique Weesie,  lag het er dik bovenop dat de reportages met Kasem nep waren. 

Donorshow

Het is niet de eerste keer dat televisieminded Nederland voor de gek wordt gehouden door een groot programma. Het is alweer tien jaar geleden dat de Grote Donorshow werd uitgezonden. In dit BNN-programma 'streden' drie mensen om een donor nier. Het bleek om een grote stunt te gaan, die bedoelt was om aandacht te trekken voor donororganen.

Een van de kandidaten was Charlotte Trieschnigg. Zij zat in het complot en daar had ze het best moeilijk mee. "Mijn zus was heel bezorgd. Het is lastig om haar niet de waarheid te kunnen vertellen."

Tweede Kamer

Uiteindelijk ontstond er zoveel ophef over de donorshow dat er tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer kritische vragen over werden gesteld en toenmalig premier Balkenende er schande van sprak. "Het was echt kicken. Vooraf was ons doel dat het op de politieke agenda zou komen. Uiteindelijk haalde het zelfs het nieuws in de Verenigde Staten."

Tegenwoordig vertelt Trieschnigg op de Radboud Universiteit aan leerlingen hoe het is om een orgaan nodig te hebben: "Het blijft heel belangrijk dat er aandacht is voor het onderwerp. De Donorshow heeft daar veel in betekent, maar we zijn er nog lang niet. Er sterven nog steeds duizenden mensen onnodig."