Het Centraal Planbureau (CPB) kwam vandaag met tegenvallende cijfers over de Nederlandse economie. Om te kunnen voldoen aan de eisen van het groei- en stabiliteitspact moet Nederland nu opnieuw fors bezuinigen.

CPB-directeur Coen Teulings en veel andere economen betogen echter dat snijden op de korte termijn de problemen alleen maar groter maakt; zij vinden dat er structureel hervormd moet worden.

In de uitzending presenteert Gijs Rademaker van het EenVandaag Opiniepanel de resultaten van het onderzoek naar wat volgens de leden van het Opiniepanel punten zijn waarop mag worden bezuinigd en waar volgens hen absoluut niet aan getornd mag worden.

Een van de onderwerpen waarop van veel leden van het EenVandaag Opiniepanel mag worden bezuinigd is ontwikkelingshulp. De PVV wil door de overheid betaalde ontwikkelingshulp zelfs helemaal afschaffen. Maar wat gaat dat betekenen voor de hulporganisaties?

EenVandaag spreekt met Arend Jan Boekestijn, oud-Tweede Kamerlid voor de VVD, en Tom van der Lee van Partos, de branchevereniging van ontwikkelingsorganisaties, over de mogelijkheden en de wenselijkheid van bezuinigingen.

Daarnaast bezoekt EenVandaag Jane, een gehandicapt meisje, afkomstig van de Filipijnen. Mede dankzij het Liliane Fonds heeft zij een succesvolle stap naar volwassenheid heeft kunnen zetten.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.