De sector waar veruit de meeste banen voor het oprapen liggen is de ICT. Langer dan alle andere branches kampt deze sector met een personeelstekort dat al jaren duurt en alleen maar oploopt als er niets verandert. Steeds meer mensen vinden de weg naar de opleidingen en omscholing, maar volgens directeur van ICT Nederland, Lotte de Bruin is het nog lang niet genoeg om de problemen die er nu liggen op te lossen.   

Lange termijnoplossing

De Bruin pleit dan ook voor een lange termijnoplossing. "Er zijn zeventien landen om ons heen die zorgen dat kinderen vanaf het primaire onderwijs in aanraking komen met digitalisering. In Nederland gaat dat pas vanaf 2021 gebeuren. Tegen die tijd zijn er een miljoen jongeren op de arbeidsmarkt die geen digitale vaardigheden hebben. Ik heb twee nichtjes, en ik trek me hun lot erg aan. We bereiden ze gewoon niet genoeg voor op de toekomst. De digitalisering komt er gewoon aan, maar de urgentie wordt niet in het onderwijs en ook niet bij de overheid gevoeld."  

Lotte de Bruin vertelt over het personeelstekort in de ICT

Ook zouden alle vervolgopleidingen volgens De Bruin een digitale component moeten toevoegen aan het curriculum. "Of het nu gaat om Aardrijkskunde of Biologie: je kunt overal een digitale component aan toevoegen om sneller bij je doel te komen. Zo kun je alle data die we hebben over natuur en klimaat in een database zetten om sneller tot een bepaald resultaat te komen. Niet iedereen hoeft een programmeur te worden, maar we hebben wel op alle vlakken mensen nodig die digitale skills bezitten." Daarnaast ziet De Bruin dat steeds meer bedrijven hun spullen pakken en naar het buitenland verhuizen waar het talent zit. 

Gevolgen

De concrete gevolgen van het personeelstekort zijn volgens De Bruin niet met het blote oog te zien, maar zijn wel degelijk groot. "Wat je ziet is dat we gaan achterlopen op andere landen als het gaat om innovatie en digitalisering. We willen naar een betere zorg en een schoner milieu, dat kan je alleen behalen als je meer gebruik maakt van technologie. ICT wordt een steeds groter onderdeel in alle sectoren, maar de vraag is veel groter dan het aanbod."   

Voor nu is het belangrijk dat omscholing een oplossing biedt voor het personeelstekort. Er zijn inmiddels ook bedrijven die in het gat springen en traineeships aanbieden om meer affiniteit met ICT te krijgen. Zo heeft Sonja Kwast in het verleden archeologie gestudeerd. Na haar studie koos ze ervoor om in het buitenland voor een callcenter te werken en na haar terugkomst schreef ze zich in voor zo'n traineeship. "Wat me heel erg aantrok in deze sector, is het logische nadenken en omdat er zoveel kansen liggen."  Zelf zegt ze dat het goede salaris in de sector niet haar motivatie was, maar dat ze straks de banen voor het uitkiezen heeft, is een vast gegeven.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.